Afogato, v italštině plně známé jako affogato al caffè, je italský dezert na bázi kávy.
45% kávová třešeň, jablko, šípek, skořice, rooibos, aroma fíků a květ světlice barvířské. Původ tohoto čaje je z Nicaragui. Jedná se o směs příchutí ovoce a rostlin.
Maté, citrónová verbena, citrónová tráva, chlebovník, chrpa a růže. Výběr bylin zachycující brazilského ducha a poskytující tomuto čaji osobitost a jedinečné exotické chutě.
Ibišek, jalovec, oliva a třešeň. Nejběžnější byliny a bobule Ruské tajgy tvoří tento sladký, velmi aromatický a vynikající čaj.
Egyptský heřmánkový čaj, pomeranč a citrónová tráva. Překvapující a vynikající citrusový čaj plný uzdravujících vlastností známý už starověkým egyptským faraónem.
Rooibos, kakao, skořice a růže. Africký kontinent (kolébka života a věčnosti), nám dáva červený bezteinový rooibos, skutečný skvost, plný zdraví.
Pu erh, fenikl a slunečnice. Pu erh a fenikl je obsažen v tomto dobře střeženém receptu, který nás přivádí zpět na nádvoří starověkých čínských císařů.
Zelený čaj a máta. Čaj Tuareg symbolizuje pohostinnost saharských nomádů. Velmi aromatický čaj.
Černý čaj, zelený čaj a skořice. Chut' Indie, krajina různorodostí, je zobrazená v tomto receptu založeném na černém čaji, zeleném čaji a skořici.' Indie, krajina různorodostí, je zobrazená v tomto receptu založeném na černém čaji, zeleném čaji a skořici.
Černý čaj, bergamotový olej a květ chrpy. Anglický čaj Five o'clock (o páté) je hluboce zakořeněnou tradicí z počátků vysoké anglické aristokracie.
Mango & Maracuja je jedinečnou kombinací sladkého manga a kyselkavé maracuji.
Nic vám nenavodí pocit klidu a pohody lépe než sklenice ledově vychlazené Royal Crown Coly. Pořádný kus historie a třtinový cukr, to je pravý základ originální receptury, kterou vytvořil lékárník Claud A. Hatcher už v roce 1905. Přidejte pár kostek ledu, posaďte se do křesla a doušek po doušku si vychutnejte svoji chvilku v pomalém jižanském tempu a zavzpomínejte na časy staré Ameriky, kdy dny byly horké a historky šťavnaté, jako charakteristická chuť této originální koly.
Klasický jižanský den? Plný úsměvů a pozdravů od místních. A jižanský večer? Ukolébá vás ta nejsladší symfonie cvrčků a žab. Tady je život zkrátka tak sladký, že žádný další cukr už nepotřebuje. Proto přicházíme s novou variantou NO SUGAR.
Tonik na počest hrdinů sicilských závodů Targa Florio. Jsem Targa Florio. Jsem mořská sůl zkrystalizovaná v září sicilského slunce. Jsem vítězný vavřín těch, kteří se stali legendami jedinečného závodu. Vyvážená chuť přírodního chininu a třtinového cukru. Jedinečná kombinace sicilské mořské soli a vavřínu ze Sicílie.
Limonáda Tonica Rosa od značky Targa Florio je sycený nealkoholický nápoj s obsahem přírodního chininu. Tento tonik vznikl na počest hrdinů sicilských závodů Targa Florio. Snoubí se v něm vyvážená chuť přírodního chininu a třtinového cukru s kombinací sicilské mořské soli a květu růže.
Dlouhou dobu jsme hledali pomerančovou limonádu, která by se nejlépe hodila k míchání radlerů z našich oblíbených piv. A konečně jsme ji našli a rozhodně ji doporučujeme! Je samozřejmě pitelná i samostatně, vyráběná ze sicilských pomerančů s výraznou ovocnou chutí. Je doslazovaná pouze třtinovým cukrem, což se na chuti výrazně podepsalo a vynikající chuť citrusů jen a jen podtrhlo. Limonády Targa Florio jsou vyráběny na počest hrdinů automobilových závodů, který se jezdí v sicilském pohoří Madonie od roku 1906 a tento závod je pověstný svojí extrémní náročností. Jízda totiž probíhá v horském terénu s velmi úzkými cestami, proto je velmi nebezpečná. Mimochodem první ženskou účastnicí tohoto závodu byla známá česká automobilová závodnice Eliška Junková.
Targa Florio je limonáda ze sicilských citrusů. Vedle energické chuti sicilských pomerančů nezaostávají ani neméně výrazné sicilské citrony. Neváhej ochutnat citronovou příchuť a přenes se smysly na sluncem zalitý ostrov ve Středozemním moři. Temperamentní kyselost citronů v limonádě příjemně vyvažuje přírodní třtinový cukr.
Nealkoholický cider s příchutí černého bezu. Vyrábí se za pomocí techniky „cold brew“, což znamená, že byliny se louhují přímo v kvasném tanku s nápojem. Dosáhne se tak jemného dochucení jablečného základu. Obsah alkoholu je <0,5 %. O výrobci: První várka F. H. Prageru vykvasila už v roce 2010, tyto cidery patřily vůbec mezi první řemeslné cidery v České republice. V roce 2019 značku koupila od původních majitelů parta nadšenců pod záštitou inkubátoru Kofola a od té doby pracují na tom, aby dokázali sériově vyrábět dobrý řemeslný cider. Používají jablka z Moravy - ta jsou krásně kyselá a dodávají cideru plnost a říz. Zároveň tím také podporují lokální farmáře. Kombinují je se ciderovými jablky z jihozápadní Anglie, díky nimž má cider tu správnou hořkosladkou chuť. Nápadité etikety ciderů Prager navrhlo studio Tomski & Polanski.
Náš unikátní nealkoholický cider s příchutí zázvoru. Vyrábíme jej za pomocí techniky „Cold brew“ – to znamená, že byliny louhujeme přímo v kvasném tanku s nápojem. Dosáhneme tak jemného dochucení jablečného základu. Obsah alkoholu je <0,5%.
100% džusy a ovocné šťávy z těch nejlepších plodů ovoce z celého světa
100% ovocné šťávy jsou 100% ovocná šťáva bez přídavku cukru nebo jiných přísad.
100% ovocné šťávy jsou 100% ovocná šťáva bez přídavku cukru nebo jiných přísad.
100% ovocné šťávy jsou 100% ovocná šťáva bez přídavku cukru nebo jiných přísad.
Voda a čaj vždy patřily k nejoblíbenějším nápojům na světě. Rauch NATIVA tyto staré zvyklosti v pití znovu objevil. A tím oživil novou kulturu pití. Nápoje s obsahem vody a čaje působí díky přírodním látkám, které jsou v nich obsaženy, pozitivně na tělo a ducha, neboť obsahují přírodní antioxidanty. Moderní studie potvrzují jejich pozitivní vliv na lidské tělo. Nápoje s čajem tím představují hodnotný příspěvek k vyvážené výživě. Složení: Nálev ze zeleného čaje (voda, zelený čaj) Fruktóza 0,6% citrónová šťáva z koncentrátu Kyselina: kyselina citrónová Kyselina: kyselina citrónová Náhradní sladidlo: stevio-glykosidy Aroma Čajový extrakt: minimálně 1,5 g/ l.
Pivo nealkoholické světlé. Pasterizováno.
Pilsner Urquell má správný říz, jemné aroma žateckého chmele, vyrovnanou hořkost a plnou chuť. V pivě zůstává zbytek nezkvašeného extraktu a bohatá pěna zanechává na stěnách sklenice stopy po každém napití. Obsah alkoholu: 4,4% obj.
Proud je moderní lehký ležák o stupňovitostí 11,3 a relativně nízkým obsahem alkoholu 3,9 % objemových. Proud je také oproti ostatním ležákům méně hořký, má příjemných 18 (IBU). Dobrá pitelnost, menší hořkost a lehká chuť s ovocnými tóny.
Tradiční jedenáctka je ideální varianta pro fanoušky čistých, nezáludných jablečných ciderů. Je polosuchá a jemnější. Obsah alkoholu 4,5%, nefiltrováno. První várka F. H. Prageru vykvasila už v roce 2010, tyto cidery patřily vůbec mezi první řemeslné cidery v České republice. V roce 2019 značku koupila od původních majitelů parta nadšenců pod záštitou inkubátoru Kofola a od té doby pracují na tom, aby dokázali sériově vyrábět dobrý řemeslný cider. Používají jablka z Moravy - ta jsou krásně kyselá a dodávají cideru plnost a říz. Zároveň tím také podporují lokální farmáře. Kombinují je se ciderovými jablky z jihozápadní Anglie, díky nimž má cider tu správnou hořkosladkou chuť. Nápadité etikety ciderů Prager navrhlo studio Tomski & Polanski.
Oblíbenou Prager jedenáctku dochutil výrobce šťávou z višní. Ta dokonale doplňuje jemnou jablečnou chuť a přidá cideru nasládlý, jemně nakyslý charakter, višňovou vůni a červenou barvu. Obsah alkoholu je 4,5 %. O výrobci: První várka F. H. Prageru vykvasila už v roce 2010, tyto cidery patřily vůbec mezi první řemeslné cidery v České republice. V roce 2019 značku koupila od původních majitelů parta nadšenců pod záštitou inkubátoru Kofola a od té doby pracují na tom, aby dokázali sériově vyrábět dobrý řemeslný cider. Používají jablka z Moravy - ta jsou krásně kyselá a dodávají cideru plnost a říz. Zároveň tím také podporují lokální farmáře. Kombinují je se ciderovými jablky z jihozápadní Anglie, díky nimž má cider tu správnou hořkosladkou chuť. Nápadité etikety ciderů Prager navrhlo studio Tomski & Polanski.
Kubánský rumový likér Legendario Elixir de Cuba s bohatou jemnou sladkou chutí - odlišný od klasických rumů z Kuby. Vyrábí se již od roku 1945 a to z té nejlepší vybrané cukrové třtiny. Elixir de Cuba, nazývaný také Punch au Rhum, vás okouzlí svou slaďoučkou karamelovou chutí s tóny vanilky, čokolády a rozinek.
Diplomático Reserva Exclusiva je směsí exkluzivních rumových zásob stárnoucích až dvanáct let, pečlivě vybraných našimi master Blender. Díky spojení jedinečného těla s vynikající vyvážeností se tento mnohonásobně oceněn rum stal referencí pro fajnšmekry a milovníky jemných lihovin po celém světě. Otevírá se s aromaty pomerančové kůry, karamely a lékořice, na patře je hladký a pokračuje tóny karamelového fondánu, který nabízí svůdný a dlouhotrvající závěr. Vychutnejte si ho čistý nebo na ledě, je také skvělým rumem na přípravu klasických koktejlů, jako jsou Old Fashioned, Sazerac a Manhattan.
egenda mezi karibskými rumy je vyráběna výhradně řemeslným způsobem a z nejkvalitnějších surovin. Výrobní postup je postavený na původní receptůře ze 16. století. Rum zrál v sudech po bourbonu. Bumbu Destiláty Rum Karibik
Rum pro tento likér byl vyroben ze šťávy cukrové třtiny vypěstované na Barbadosu, Belize, Brazílii, Kostarice, Dominikánské republice, El Salvadoru, Guyaně a Hondurasu. Právě jedinečnost terroir pěstování třtiny po stalení sledovaný dal vzniknout unikátní směsi kde vzájemná kombinace dává rumu jeho jedinečnou komplexnost.
Aroma: Lehké květinové aroma podtržené pikantností kořenitého dřeva a sladkými tóny Chuť: Dokonalá vyváženost kořenitých, ořechových a vanilkových tónů se stopami sladkého sherry a výjimečnou jemností Destilace Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation. Zrání Tahle perfektně vyvážená směs kotlíkových lahůdek ze sladového i nesladového ječmene a obilné whiskey zraje minimálně 4 roky v sudech po bourbonu a fortifikovaném víně.
Barva: Medová Aroma: Čas strávený zráním ve vypalovaných sudech vede k intenzivnějšímu karamelovému aroma Chuť: Ořechové tóny jsou stejně plné a hojné jako jemná sladkost koření a vanilky, v dochuti si užijte bohatost a intenzitu opékaného dřeva a vanilky Destilace Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation. Zrání Black Barrel zraje ve dvakrát vypálených sudů po bourbonu a sherry.
Barva: Světle zlatá Aroma: Jemná, citrusově nasládlá vůně s lehkým doprovodem jablka a vanilky Chuť: Kořeněné ovoce, které se pomalu rozvine v tóny opáleného dřeva s vanilkou Destilace Komplexní a přitom uchopitelné chutě whisky jsou odvozeny ze tří druhů obilí, trojité destilace a směsi všech tří irských whisky: obilné, sladové a pot still. Zrání Svou hloubku a rovnováhu získává zráním ve třech typech sudů. Po dobu několika let zraje v tradičních opětovně plněných sudechsudech, sudech po bourbonu a také po sherry.
Barva: Hluboce zlatá Aroma: Přírodní sladké tóny prokládající jemné koření Chuť: Hedvábně texturovaná medová sladkost vítající podtóny vanilkového dubu, v závěr je teplý, sladký, hladký a plný charakteru Destilace Spojení světově proslulé a mnoha cenami ověnčené Tullamore DEW whiskey s přírodním českým medem. Tato třikrát destilovaná, třikrát míchaná a třikrát vyzrálá whisky je infuzována 100% přírodním medem, cukrem a přírodními příchutěmi, aby vytvořila medový likér s jemností a charakterem, který nemá konkurenci.
Tenhle Jack vám jenom tak nedojde. Legenda je tady ve velkorysé 1,5l lahvi. Jiný objem, stále stejně ikonická Tennessee whiskey. Jack Daniel’s za svoje typicky nasládlé aroma vděčí filtraci přes třímetrovou vrstvu uhlíků z cukrového javoru. Voní po dubovém dřevu, cukrovém sirupu a vanilce a v ústech je příjemně dřevitá, s tóny čokolády, opečeného toastu a skořice s jemně kouřovým závěrem. Jednu z nejoblíbenějších a nejuznávanějších whiskey na světě si nejlépe vychutnáte jenom tak při pokojové teplotě
Příjemně nasládlá dobrota pro všechny milovníky Jacka Danielse. Legendární Tennessee whiskey se spojila s medovým likérem a výsledkem je dokonalá chuť s tóny medu, skořice a v dlouhém závěru i oříšků. Jack Daniel’s Honey chutná jen tak, na ledu, ale parádně si rozumí i s colou, zázvorovou limonádou, nebo v horkém spojení s čerstvou kávou. Budete si medit.
Barva: Teplá, sytě zlatá Aroma/ Chuť: Výrazná aromatická souhra vanilky, pomerančů, hřebíčku a pepře začíná ve vůni, pokračuje do patra a pomalu přechází do náznaku ovocnosti Destilace Rostliny agáve se musí sklízet mezi 8 – 12 lety jejich růstového cyklu, kdy se odříznou ostré, ostnaté listy. Tím zůstane baňaté srdce rostliny - piña. Piñas se umístí do nerezových autoklávů, kde se vaří v páře, přičemž se uvolní šťáva z piña. Tato výsledná šťáva je fermentována kvasnicemi a následně destilována za vzniku 100% agáve tequily, nebo s třtinovým cukrem. Zrání Sierra Antiguo Añejo zraje po jeden rok v malých sudech z amerického bílého dubu.
Barva: Krystalicky průzračná Aroma/ Chuť: Na první dojem je cítit svěží citron a vanilka, poté se přidává chilli v kulaté dochuti zralého ovoce Destilace Rostliny agáve se musí sklízet mezi 8 – 12 lety jejich růstového cyklu, kdy se odříznou ostré, ostnaté listy. Tím zůstane baňaté srdce rostliny - piña. Piñas se umístí do nerezových autoklávů, kde se vaří v páře, přičemž se uvolní šťáva z piña. Tato výsledná šťáva je fermentována kvasnicemi a následně destilována za vzniku 100% agáve tequily, nebo s třtinovým cukrem.
Jägermeister je bylinný likér se silnou a výraznou vůní, vyváženou hořkosladkou chutí a příznivými účinky na trávicí soustavu. Dnes je to již legendární nápoj, který se pije nejčastěji ledově vychlazený.
Absolut vodka je jednou z nejznámnějších a nejkvalitnějších vodek na světě. Vyrábí se pouze ve Švédsku technologií kontinuální destilace pšenice s následnout čtyřnásobnou filtrací a za použití dokonale čisté vody z vlastního vrtu. Vodka Absolut byla v současné podobě představena v roce 1979, její původ ale sahá až do roku 1879. Nyní je druhou nejprodávanější značkou mezi prémiovými vodkami v celosvětovém meřítku a celkově čtvrtou největší značkou mezi prémiovými destiláty. Vodka Absolut je tak destilována více než stokrát. Tím je zajištěna její dokonalá průzračnost. Díky té získala své jméno – Absolut pure vodka – absolutně průzračná vodka. Absolut Destiláty Vodka Švédsko
Fernet Stock je jednou z nejzavedenějších a nejoblíbenějších značek lihovin na českém trhu. Originální fernet hořkobylinné chuti získané ruční prací je skvělý nejen jako aperitiv či digestiv, ale je základem oblíbených míchaných nápojů, jako je třeba nejznámější Bavorák. Bylinný likér. Fernet Stock je kořeněný bylinný likér, který se vyrábí v České republice od roku 1884. Obsahuje více než 14 druhů bylin, koření a kořenů, včetně hořce, anýzu, skořice, hřebíčku a muškátového oříšku. Stock Destiláty Likér Česká republika Plzeň
I kdybyste byli nejslavnější mágové, unikátní složení Becherovky nikdy nenapodobíte. Tenhle karlovarský bylinný likér je slavný tím, že tajný recept znají pouze dva lidé na světě. Jde o kombinaci jemného lihu, karlovarské vody a směsi 32 druhů bylinek a koření. Becherovka je čistě přírodní český bylinný likér, který neobsahuje konzervanty, barviva ani emulgátory. A to poznáte hned při prvním doušku, že Becherovka je jenom jedna. Užijte si český legendární bylinný likér samotný nebo v drincích, jako je třeba Beton.
Tento rum, jehož původ je v České republice je rozpoznatelný na první pohled díky své mahagonové barvě. Dopřejte si i vy jeho příjemnou chuť a vůni.
Lehce dekadentní, krémově jemná i kouřově štiplavá – taková je chuť světoznámého likéru Baileys. Tato dobrota má kořeny v zeleném Irsku, kde v roce 1974 vznikla a odkud se dováží do celého světa.
Medovec z Potštejna vzniká z báječně vyzrálé potštejnské medoviny, kterou jsme archivovali celých 5 let. Naše tradiční poctivá potštejnská medovina vzniká k medu šetrným studeným kvašením, díky čemuž se Medovec může pyšnit charakteristickou vůní medu a výraznou chutí vyzrálé medoviny.
Naše tradiční medovina vzniká kvašením květového medu za použití speciálních kvasinek. Protože chceme zachovat významné látky včelího medu, nepoužíváme při její výrobě tepelnou úpravu. Složení medoviny je rovněž výjimečné, neobsahuje totiž žádné konzervační látky, barviva ani příchutě. Žádné z našich medovin nedokyselujeme nebo naopak nedoslazujeme (nestandardizujeme), proto je každá šarže originální a její chuť je závislá na druhu použitého medu. Pokaždé ale chceme dosáhnout jedinečné a výjimečné chuti, proto ji necháváme zrát minimálně rok a půl.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací švestek (bez pecek) a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
To nejlepší z hruškovic. Pálenka destilovaná z kvasu založeného pouze z odrůdy hrušek Williams dovezených ze Srbska. Díky ušlechtilému speciálnímu postupu kvašení a opatrné destilaci mistra destilatéra jsou do pálenky přeneseny typické, plně intenzivní tóny hrušky Williams s jemností vlastní našim destilátům. Naše Williamska má rázný nástup a vyznačuje se velmi, velmi dlouhou dochutí... Williamska jak má být.
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací višní a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Vyrobeno macerací a lisováním lesních borůvek v ovocném destilátu s přidáním meduňky lékařské, vanilkových lusků z Madagaskaru, kyseliny citrónové a doslazeno cukrem. Likér je ředěn demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad. Typický je jemný zákal. Každá lahev obsahuje minimálně 25 % poctivě vylisované borůvkové šťávy.
Vyrobeno macerací a lisováním celých malin v ovocném destilátu s přidáním vanilky z Madagaskaru a marocké máty z Egypta. Likér je ředen demineralizovanou vodou ze 102 metru hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třebonské pánve. Každá láhev obsahuje minimálně 20 % malinové šťávy. Typický je jemný zákal. Složení: ovocný destilát, malinová šťáva, voda, cukr, vanilka, máta, kyselina citrónová
Odrůdová grappa z výlisků hroznů Moscato Giallo (Muškát žlutý) z oblasti Trentina. Má mimořádně příjemnou vůni téměř připomínající šalvějový list smíchaný s čerstvou citronovou kůrou, dlouhotrvající harmonická chuť. Složení: Destilát z vinné matoliny a vody.
Odrůdová grappa z výlisků hroznů Chardonnay z údolí Cembra. Vůně je jemná, komplexní a chuť lehce ovocná. Složení: Destilát z vinné matoliny a vody.
Jedná se o „to nejlepší“ smícháním 8 odrůdových grapp v dlouho hledaném nejlepším poměru. Stárne více než pět let v sudech z francouzského dubu. Počáteční květinové vůně jsou obohaceny o komplexní vůně dané dřevem. Složení: Destilát z vinné matoliny a vody.
Skutečný bitter jako macerát směsi 26 druhů bylin a koření, který vznikl spojením dvou receptur z roku 1800. Složení: Směs bylin a koření, líh, velejemný cukr a voda. Italský rodinný lihovar Pilzer, který byl otevřen v roce 1957 ve Faveru, starobylé vesnici uprostřed údolí Cembra, je dnes jedním z nejprestižnějších lihovarů nejen v Trentinu, ale v celé Itálii. Pod vedením bratrů Bruna a Ivana Pilzerových vyrábí širokou a vysoce kvalifikovanou škálu grapp, lihovin a ovocných destilátů. Během své historie získal lihovar medaile, ocenění a uznání na mnoha z nejvýznamnějších národních i mezinárodních soutěží v tomto odvětví.
Gin vzniká v nejstarší anglické palírně tradiční metodou z roku 1761. To vše samozřejmě vede k jedinému a nevyhnutelnému – k bohatému ginu plnému orientální vůně kmínu, kardamomu a kůry citrusů, ke krásně nasládlé, kořeněné a výrazné chuti. Gin. Vůně perský černý citrón, indický pepř, španělská. Chuť ázvor, indický černý pepř, italský jalovec a. Quintessentials Destiláty Gin Velká Británie